Waarom kiezen voor een NVM makelaar in Den Haag?

Staat u op het punt om een woning te kopen of een woning te verkopen in Den Haag? Dat kan best spannend zijn. In dit proces is goede begeleiding erg belangrijk. Daarom is het verstandig om een makelaar in te schakelen met kennis, ervaring en een goede opleiding. Wanneer u een NVM-makelaar in Den Haag inschakelt bent u hiervan verzekerd. NVM-makelaar Tettero & Wetters Makelaars legt u in deze blog uit waarom het belangrijk is om een NVM-makelaar in te schakelen.

Wat is een NVM-Makelaar?

NVM staat voor Nederlandse Vereniging voor Makelaars. De NVM is een netwerk van makelaars welke voldoen aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Dit betekent dat wanneer je als verkoper een NVM-makelaar inschakelt, kwaliteit is gegarandeerd.

Een NVM-makelaar heeft veel inzicht in de regionale woningmarktontwikkeling via de NVM-database. Hierin staan talloze markt- en transactiegegevens. De NVM-makelaar kan zo de ontwikkeling van de woningprijzen in Den Haag op de voet volgen en daarop inspelen. Ook kan de makelaar zien wat er te koop staat en wat de concurrentiepositie van een woning is. Om lid te worden van de NVM, moeten makelaars beschikken over veel praktijkervaring en zijn gecertificeerd bij de stichting Vastgoedcert. NVM-makelaars in Den Haag zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wonen, regel- en wetgeving in de regio.

Het voordeel van een NVM-makelaar

Met een NVM-Makelaar ben je verzekerd van een betrouwbare makelaar in Den Haag. De NVM heeft namelijk de afdeling Consumentenvoorlichting. Wanneer je een klacht of geschil hebt met een NVM-makelaar kunnen ze u hier helpen. Om de kwaliteit te blijven garanderen moet een NVM-makelaar zich aan de NVM-Erecode houden. Deze erecode houdt in dat alle regels van de NVM in acht worden genomen en dat de belangen van de klant voorop worden gesteld. De Commissie Lidmaatschapszaken houdt toezicht op het nakomen van de erecode.

De NVM en Funda

Funda en de NVM werken nauw samen, want Funda is door NVM-makelaars opgericht. Op Funda tonen alle makelaars hun aanbod. De woningen van een NVM-makelaar staan hoger in de zoekresultaten, dan makelaars die niet bij de NVM zijn aangesloten. En aangezien Funda tegenwoordig het meest gebruikt wordt om woningen te zoeken, is het aantal potentiële kopers die je bereikt via een NVM-makelaar erg groot. Naast Funda heeft een NVM-makelaar ook toegang tot het woningbestand van de NVM, hierop staan ook woningen die nog niet aangemeld worden op Funda en woningen in de stille verkoop.

Alle voordelen van een NVM-Makelaar

Kortom, er zijn aardig wat voordelen, wanneer je kiest voor een NVM-makelaar in Den Haag. We zetten ze graag nog even op een rijtje voor jou.

Voordeel 1: Een NVM-makelaar kent de woningmarkt en beschikt over veel gegevens om jouw woning zo goed mogelijk op de markt te brengen.

Voordeel 2: Een NVM-makelaar moet zich houden aan de NVM-Erecode. Dit houdt in dat alle regels van de NVM in acht genomen moeten worden en de belangen van de klant vooropstelt. De Commissie Lidmaatschapszaken houdt hier toezicht op.

Voordeel 3: Jouw woning wordt uitgebreid gepresenteerd en gepromoot op Funda en staat op een uitstekende positie.

Voordeel 4: Bij een NVM-makelaar kun je altijd terecht, of het nu gaat om koop, verhuur, nieuwbouw, taxatie of onteigening.

Voordeel 5: Een NVM-makelaar blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wonen, regel- en wetgeving.

Voordeel 6: Je kunt terugvallen op de afdeling Consumentenvoorlichting, mocht er een geschil zijn met de NVM-makelaar. Ook is elke NVM-makelaar verzekerd tegen beroepsaansprakelijkheid.

Voordeel 7: Met een NVM-makelaar ben je er zeker van dat je een expert inschakelt voor de (ver)koop van een woning. Dit geldt zowel voor het verkoop- als het aankoopproces.

NVM-Makelaar Den Haag

Bent u op zoek naar een NVM-makelaar in Den Haag en omgeving? NVM-makelaar Tettero & Wetters Makelaars staat u graag bij! Neem contact met ons makelaarskantoor in Den Haag op voor een afspraak met één van onze makelaars.

Fijne feestdagen en een goed 2023! 💥