Huizenprijzen al meer dan een jaar omhoog

Voor de veertiende maand op rij zijn de huizenprijzen gestegen. In de maand juni waren huizen 2,6 procent duurder dan een jaar eerder. De prijzen stegen het hardst in Amsterdam. Dat melden het CBS en het Kadaster.

De huizenprijzen liggen nu op hetzelfde niveau als in het najaar van 2003. Het dal lag precies twee jaar geleden en sindsdien liggen de prijzen gemiddeld bijna 5 procent hoger. Vergeleken met de piek in de huizenprijzen in augustus 2008 ligt de prijs van een gemiddeld koophuis nu nog altijd 17,6 procent lager.

Grote steden
In de provincie Noord-Holland stegen de prijzen het sterkst, in Overijssel het minst. In de vier grote steden gingen de prijzen gemiddeld het hardst omhoog, Amsterdam voorop met 8,1 procent, gevolgd door Utrecht met 5,3 procent, Den Haag met 4,3 procent en Rotterdam met 3,3 procent.

De makelaarsvereniging NVM meldde eerder deze maand de hoogste verkoopcijfers in 8 jaar tijd. Volgens de makelaars liggen de prijzen vier procent hoger dan een jaar geleden. In de eerste zes maanden van dit jaar zijn er 75.249 woningen verkocht.

Volgens het Kadaster zijn er in juni 15.147 verkochte huizen geregistreerd, een stijging met bijna 34 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Bron: http://nos.nl/artikel/2048141-huizenprijzen-al-meer-dan-een-jaar-omhoog.html

Herstel huizenmarkt zet door
Hoogste stijging huizenprijzen in zeven jaar