Tips voor een geslaagde verkoop van uw woning of appartement.

Zo help je je huis aan een opgeruimde uitstraling

Een kale bedoening of een smoezelige bende is niet echt bevorderlijk voor de verkoop van je huis. Daarom: creëer een gezellige en opgeruimde sfeer. Hoe? Wij hebben 5 handige trucjes.

 1. Zorg dat ook de kasten netjes zijn
  Als je een huis verkoopt, dan moet het zo opgeruimd mogelijk zijn. Maar waar láát je alles dan? In de kast? Grote kans dat kopers die het huis bezichtigen kastdeuren opentrekken en daar de chaos ontwaren. Haal bij Xenos of IKEA een grote verzameling kratten, waarin je de losliggende spullen verzamelt, zoals speelgoed van de kinderen, toiletartikelen en fotolijstjes. Verzamel ook losse spullen uit kasten in deze kratten en berg deze op.
 2. Wit, wit, wit
  Voor huizenverkopers is wit de allerbeste kleur. Geen andere kleur laat een huis namelijk zo ruim en licht lijken. Trek een bak latex open en schilder in ieder geval alle muren wit en werk op witte muren vlekken bij, met name rond stopcontacten en andere plekken waar mensen vaak met hun handen zitten. De sfeer en kleur maak je met de accessoires: kussens, dekbedhoezen en lampen.
 3. Leeg is wel heel ongezellig
  Ruim alle vaasjes, souvenirs, flesjes en andere rommel die je in huis hebt staan op. Ongezellig? Je kunt best wat decoratiestukken laten staan. Vuistregel: alles groter dan een voetbal kan door de ballotage. Zonder omliggende rommel komen die mooie vaas (met verse bloemen!) en dat ene beeld ook beter tot hun recht.
 4. Zorg dat er buiten ook wat te zien valt
  Lap de ramen, zo komt er veel meer licht naar binnen en dat maakt het huis meteen een stuk frisser. En zorg dan dat buiten de boel ook op orde is. Bekijk de tuin of het balkon precies zoals je de woonkamer zou bekijken: haal alle losse rommel zoals gieters, tuingereedschap en lege bloembakken weg en spuit het terras helemaal schoon.
 5. Veel aandacht voor de entree
  Dat je nooit een tweede kans krijgt om een eerste indruk te maken, geldt ook voor een huis. Normaal is de hal natuurlijk een vergaarbak van jassen, paraplu’s, sportattributen en boodschappentassen. Die moeten daar dus weg. Jassen kun je bijvoorbeeld kwijt op een hangertje in de kledingkast. Voor schoenen en sportspullen hebben huisgenoten een plek: in de kast op hun eigen kamer.
Nog steeds meer woningen te koop en verkocht tijdens de crisis.
Dit is waarom makelaars Ben en Diederik na ruim dertig jaar nog steeds succes hebben