Huis verkopen in Den Haag? De 10 beste tips

Huis verkopen in Den Haag? Tettero & Wetters Makelaar is als NVM makelaar in Den Haag actief. In dit artikel deelt ons makelaarskantoor de 10 beste tips voor de verkoop van uw woning in Den Haag.

1. Bepaal de juiste voor uw woning

Wat brengt uw woning in Den Haag nu écht op? Luister hiervoor altijd goed naar het deskundig advies van een verkoopmakelaar in Den Haag. Let er goed op of een makelaar NVM beëdigd is. Beëdigd NVM makelaar/taxateurs voeren regelmatig woningtaxaties uit en kunnen u dus goed over een te verwachten opbrengst adviseren. Denk daarnaast vanuit de markt/koper. Is de vraagprijs reëel? Kies de juiste vraagprijs die in de juiste prijs- en zoekcategorie valt. Laat u hierover goed adviseren.

Tijdens een adviesgesprek met een verkoopmakelaar in Den Haag worden belangrijke zaken voor uw woning besproken. Is het nu beter om een vraagprijs te hebben van € 424.500,- of € 426.000,- of toch een vraagprijs van € 425.000?. Door de vraagprijs te hoog in de markt te zetten schrikt u mogelijk potentiële kopers af. U weet misschien dat er nog wel te onderhandelen valt, maar dat weet de potentiële koper niet. Een te lage vraagprijs is vanzelfsprekend ook niet gewenst.

Een verkoopmakelaar van Tettero & Wetters makelaars kent de huizenmarkt in Den Haag op zijn duim en is op de hoogte van de actuele verkoopprijzen van omliggende huizen.

2. Ruim uw woning op

Misschien wel de beste tip voor het verkopen van uw huis in Den Haag is ervoor zorgen dat uw woning opgeruimd is. Een grote schoonmaak is aan te raden. Berg uw persoonlijke spullen en spullen die er niet toe doen tijdelijk op, bijvoorbeeld in de berging (die mag vol). Wanneer uw woning opgeruimd is, geeft dit een rustig en ruim gevoel. Daarnaast zorgt dit voor meer ruimte in uw huis. Dit betekent bijvoorbeeld ook dat u geen rommel ergens in een hoek heeft liggen. Of dat u een open wasmand met kleding in de badkamer heeft staan.

3. Zorg voor een moderne of neutrale inrichting

Een persoonlijke touch is niet erg maar bij het verkopen van uw woning is het belangrijk dat de inrichting van uw woning bij de tijd of neutraal is. Kleur mag, maar niet te gek. Niet te veel planten. Geen uit de hand gelopen hobby’s. De meeste mensen houden van neutraal en strak. Laat uw woning lekker ruiken. Niet door chemische middeltjes, maar door bijvoorbeeld veel te luchten. Houd er rekening mee dat veel kandidaat kopers allergisch zijn voor bloemen en huisdieren. De verkoopmakelaar Den Haag Tettero & Wetters adviseert u graag over de do’s en dont’s bij de verkoop van uw woning in Den Haag.

4. Lichte woning verkopen

Het liefst laat je je huis fotograferen als het zonnig is. Dan ziet het huis er zowel van buiten als van binnen goed uit en is het licht optimaal. Vergeet niet: licht verkoopt. Trek daarom je gordijnen zover mogelijk open, haal je vensterbanken leeg en maak gebruik van lampen waar mogelijk.

5. Achterstallig onderhoud

Zorg dat uw woning niet alleen schoon en fris is, maar ook dat er zo min mogelijk sprake van achterstallig onderhoud is. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar hoort bij de belangrijkste huis verkopen tips. De kandidaat kopers zijn kritisch, kijken bijvoorbeeld kritisch naar matig schilderwerk, ontbrekende dakpannen, lekkende kranen en nog veel meer. Ook zijn het vaak zaken waar u als verkoper aan gewend bent geraakt. Kleine probleempjes als een deur die klemt, een loszittende trapleuning, vochtplekken in de badkamer en bijvoorbeeld onkruid in de tuin.

Een goed onderhouden huis verkoopt beter. Uiteraard is het de taak van onze verkoopmakelaars om hierover te adviseren.

6. Bezit over goede foto’s, video en brochures

Goede professionele foto’s van uw te verkopen woning zijn belangrijk! Beelden zeggen meer dan woorden. Woningfotografie lijkt zo makkelijk maar laat het door de professional doen. Dit geldt niet alleen voor de foto’s maar voor de gehele marketing. Onze verkoopmakelaars in Den Haag gaan voor het maximale. Naast professionele fotografie, een 360 tour, een complete video en duidelijke plattegronden worden de woning verkoopbrochures gedrukt. Waar veel makelaars in Den Haag linksaf zijn gegaan door geen brochures meer te maken of uw woning te presenteren op een eenvoudig A4’tje zijn wij rechtsaf gegaan en leveren we professionele brochures. Het kopen van een woning is geen pakje boter, het is emotie, het zijn dromen en daar hoort ook gewoon een goede brochure bij. Ongeacht de prijsklasse van uw woning, wij zorgen voor professioneel promotiemateriaal.

7. Bij een woning verkopen behoort marketing

Het ene huis verkoopt makkelijker dan het andere huis. Toch is een combinatie van een perfecte marketing, timing en netwerk een voorwaarde voor de beste verkoopprijs. Het gaat erom dat de juiste mensen op het juiste moment uw woning bezichtigen. Uw woning moet minimaal gepresenteerd worden op woningaanbod kanalen als Funda. Een gewone advertentie op deze kanalen is niet voldoende. Dit zegt u als verkoper waarschijnlijk vrij weinig maar het bepaald uw positie op Funda en hoe goed u gevonden wordt.

8. Deel uw woning op social media

Social Media is voor veel mensen niet meer weg te denken en dus behorend tot de belangrijkste huis verkopen tips. Dit medium heeft een bijzonder groot bereik. Ook dit is weer een vak apart. Wordt het bericht wel voldoende gelezen en gedeeld. Of u nu wel of geen gebruik maakt van Sociale Media, onze verkoopmakelaars doen dat uiteraard wel. Veel potentiële kopers (of vrienden van) hebben een account op Facebook of Instagram.

9. Juridische zaken bij de verkoop van uw woning

Zorg ervoor dat er voor dat er een goed koopcontract wordt opgesteld. Een model downloaden en het invullen van de koopsom is uiteraard geen probleem. Maar hoe zit het met de publiekrechterlijke beperkingen, de kettingbedingen, het voorkeursrecht, de ontbindende voorwaarden? Klopt de woonoppervlakte en de inhoud van de woning?

Als u ons inschakelt als uw verkoopmakelaar in Den Haag dan maken wij de koopovereenkomst op en zorgen wij ervoor dat de koopovereenkomst zo aangepast is dat u zorgeloos kunt dromen van de verkoop van uw woning en niet achteraf aansprakelijk wordt gesteld door een boze koper.

10. Kies een verkoopmakelaar met een netwerk

Van alle huis verkopen tips is deze tip minstens even belangrijk en wellicht nog belangrijker: het netwerk van de verkoopmakelaar. Neem een makelaar met een groot netwerk! Een makelaar moet weten wie er zoeken, wat ze zoeken, wanneer ze zoeken en wat potentiële kopers bereid zijn te betalen.

Makelaardij is people’s business. Het is niet verstandig een makelaar uit Rotterdam uw woning in Den Haag te laten verkopen. Er is totaal geen binding. Als u een woning wilt verkopen in Den Haag, of omgeving dan bent u gegarandeerd van een zeer groot netwerk als u voor Tettero & Wetters Makelaars kiest.

Tettero & Wetters als uw verkoopmakelaar in Den Haag

Waarom zou u zelf het risico nemen en al die moeite doen om  uw woning voor de beste prijs te verkopen als er een makelaarskantoor is die al tevreden klanten heeft. Tettero & Wetters Makelaars biedt u een hoog niveau van dienstverlening waar respect, tijd en aandacht voor de klant en vooral liefde voor het vak centraal staan. Voor meer informatie over onze verkoop diensten, bekijk onze pagina over verkoopmakelaar Den Haag.

Maak de juiste keuze en bel ons makelaarskantoor om een afspraak te maken voor een verkennend gesprek bij u thuis. Dat gesprek kost u helemaal niets! 070 356 07 99 of info@tettero-wetters.nl

Huis kopen in 2022? Grote kans groot dat je het niet zomaar mag verhuren.
Jouw huis verkopen in Den Haag met de juiste verkoopmakelaar
Tettero & Wetters | Huis verkopen in Den Haag? De 10 beste tips