Ben vertelt hoe huizen vroeger verkocht werden

Elke middag wachten tot een meneer op de fiets langskomt met een stapel kaartjes waar de nieuwe huizen op staan. Geen kaartjes? Dan geen nieuwe verkoop. Ben Wetters heeft deze ‘Funda op papier’ nog meegemaakt. ”Het was niet zo dat je met een druk op de knop alle aangeboden woningen kon zien.”

Gelukkig is dat nu wel anders. Je kan wel stellen dat Ben Wetters van Tettero & Wetters NVM Makelaars de complete ontwikkeling van de makelaardij heeft meegemaakt. En dat is grappig, want Ben was in eerste instantie helemaal niet van plan om de makelaardij in te gaan. ”Ik heb de sportacademie gedaan, veel gereisd en een tijd in de toeristische sector gewerkt. Tot ik op een dag werd gevraagd om te helpen bij een bevriende makelaar. Toen startte de passie voor de makelaardij.”

Op pad met een bos sleutels

Ben kreeg een leuke auto en ging op pad om huiszoekenden de woningen te laten zien. ”Super gaaf vond ik dat toentertijd. Na een tijd werd ik gevraagd om bij Nadorp Makelaars te komen werken en daar leerde ik Jan Tettero kennen. Negen jaar later hebben we onze eerste eigen vestiging gestart, in de Zeestraat, vandaar: Tettero & Wetters. ”

Strijd om het aanbod

Destijds ging alles niet zo makkelijk. ”Alles ging met de hand. De nieuwe aanmeldingen tikte je uit op de typemachine, een oude meneer op de fiets kwam dat ophalen, kopieerde de kaartjes op de Stadshouderslaan en verspreidde het over alle makelaars. We noemden dat de ‘makelaarsbeurs’. Als er iemand binnen kwam die graag wilde wonen in een bepaalde straat, dan ging je gauw kijken of er iets geschikt bij zat in de grote kaartenbak. Zat er niks bij? Dan hoopte je dat de oude meneer op de fiets (later op de brommer) het de volgende dag misschien bij zich had. Je zat elke dag met spanning te wachten tot die meneer kwam. Ik ben het zelfs wel eens op gaan halen. Het was best wel een strijd om als eerste die kaartjes binnen te hebben.”

Al 30 jaar Tettero & Wetters

Inmiddels zijn we een hoop jaren verder en het NVM makelaarskantoor Tettero & Wetters is moeiteloos met de nieuwe ontwikkelingen meegegroeid. ”We zijn met een klein team en dat is ook wel onze kracht geweest. We zijn direct en persoonlijk. Mensen horen geen bandje als ze ons bellen maar krijgen gelijk de juiste persoon aan de lijn. Wat helemaal leuk is, is dat we na 30 jaar nog steeds veel successen boeken. Bijvoorbeeld afgelopen maand hadden we een aantal kopers die de wanhoop nader waren. Ze hadden al zoveel pogingen om hun droomhuis te kopen verloren. Er is dan niks leuker als ze, door de hulp van onze aankoopmakelaar, winnen en eindelijk in hun droomhuis kunnen wonen.”

Bron: https://indebuurt.nl/denhaag/inwoners/ondernemer-uitgelicht/makelaar-ben-vertelt-hoe-huizen-vroeger-verkocht-werden~60476/

Uw huis verkopen? Volg dit stappenplan
Gelukkig nieuwjaar!!!